Плаващият под панамски флаг кораб “Навистар, първият от трите плавателни съда

...
Плаващият под панамски флаг кораб “Навистар, първият от трите плавателни съда
Коментари Харесай

Първият от трите кораба със зърно, отплавали от Украйна в петък, пристигна в Истанбул


Плаващият под панамски байрак транспортен съд “Навистар ”, първият от трите плавателни съда със зърно, които напуснаха Украйна вчера, доближи черноморския вход на Босфора в Истанбул, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Корабът транспортира 33 тона царевица за Ирландия и ще бъде инспектиран от представители на Съвместния координационен център от Турция, Русия, Украйна и Организация на обединените нации. 

Очаква се пристигането в Истанбул и на кораба " Поларнет ", плаващ под турски байрак с 12 хиляди тона царевица към пристанището Карасу в Турция, а също и на кораба " Рожен ", който е регистриран в Малта и транспортира 13 хиляди тона царевица за Англия.

В понеделник от Одеса потегли първият кораб (плавателният съд " Разони ", пренасящ 27 000 тона царевица). 

Доставките на зърно се правят според съглашението, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища. Споразумението планува отваряне на три украински пристанища – Одеса, Черноморск и Южни, за зърното, което не можеше да бъде изнесено поради продължаващата към този момент шест месеца война сред Русия и Украйна. В Истанбул е основан Съвместен координационен център, който инспектира товарите.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР